Top

Sömnskola för seniorer på Lidingö – med MediYoga

Göran Boll Yoga / MediYoga  / Sömnskola för seniorer på Lidingö – med MediYoga

Sömnskola för seniorer på Lidingö – med MediYoga

Sömnskola för seniorer på Lidingö – ett samarbete mellan Bosön och Dagsform Yogastudio på Lidingö.

Allt fler äldre har problem med sömnen – svårt att somna om kvällen, flera uppvaknanden under natten och svårt att somna om. Minst var tredje vuxen uppger att de har sömnproblem. Ca 90 procent av människor i åldrarna 60-80 år uppger att de till och från lider av sömnstörningar  – Sömnproblemen är vanligare hos kvinnor än män. Lillemor Hallbert, terapeut i MediYoga, har tagit fasta på detta och erbjuder nu seniorer på Lidingö MediYoga för att de ska få en bättre sömn. Det hela är ett samarbete mellan företaget Dagsform, som drivs av Lillemor Hallbert och Kerstin Björklund, som är lärare på Bosön Idrottsfolkhögskola. 

Kerstin Björklund är ansvarig för kursen Lev Väl som vänder sig till seniorer på Lidingö. Kursen är ettårig och omfattar ca 25 träffar. Hälsa, friskvård och fysisk träning dominerar kursens innehåll, men helhetstanken är att leva väl både fysiskt, psykiskt och känslomässigt. 

Lillemor Hallbert kommer att lära ut olika rörelser, andningstekniker och meditationer som gör att deltagarna får en ökad kunskap om sömnbesvär och de får lära sig yogaövningar och andningstekniker som får dem att sova bättre. En förutsättning för att man ska få ett resultat är att man gör vissa utvalda övningar helst varje dag eller åtminstone tre dagar i veckan under en period av sex till åtta veckor.  För mer information kontakta:  Lillemor Hallbert  Dagsform  www.dagsform.se  lillemor@dagsform.se

Göran Boll

Inga Kommentarer

Skriv en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Top