Top

2018 – ETT FÖRÄNDRINGENS & FÖRNYELSENS ÅR

Göran Boll Yoga / Aktuellt  / 2018 – ETT FÖRÄNDRINGENS & FÖRNYELSENS ÅR

2018 – ETT FÖRÄNDRINGENS & FÖRNYELSENS ÅR

Det var ett tag sen sist….. men nu är det bloggdags igen!

När jag vid årsskiftet 2016-17 släppte rodret om MediYoga som organisation skedde det efter att jag hösten 2015 kommit till en insikt – som inte gick att bortse från – att det var dags för mig att förändra hur jag arbetade med yogan. Detta ”att” kom tillsammans med ett entydigt ”varför”. Det sa att det var dags för mig att återigen släppa taget, ta ett nytt, helt eget steg in i yogans märkliga värld. Jag skulle göra någonting annat.

Jag hade då inget ”hur/vad” att luta mig mot, bara ”att/varför”. Under hela 2016 diskuterade och förhandlade jag med dem som skulle ta över efter mig och det sista avtalet skrevs under i december 2016.

Jag åkte till Indien i tre veckor över jul och nyår, satt själv i en hydda vid havet, vandrade i timmar längs långa vita stränder och lyssnade inåt. Där föddes embryot, fröet till hur & vad. Detta grodde och växte via diverse stickspår sakta fram och vintern 2017-18 föll bitarna på plats.

Yogans ursprungliga tanke och syfte handlar om medvetenhet, om hur kött-och-blodmaskinen du ska komma till insikt om att du i grunden är en flödande kvantfysisk energivarelse. Idag när yoga i stora stycken omvandlats till gymnastisk fitness, alternativt hybridiserats till oigenkännlighet av olika kommersiella krafter – är detta vad yoga är idag – ska det vara så? Har yogans ursprungliga syfte någon egentlig, naturlig plats i dagens värld?

I förordet till uppslagsverket The Encycolpedia of Yoga & Tantra beskriver forskaren och författaren Georg Feuerstein (Ph.D) yogan och dess systersystem tantra som djupt speciella, anmärkningsvärda resultat av mänsklig genialitet, Indiens moget genomtänkta svar på den universella frågan: Vem är jagWho am I?

Detta begrepp – I AM – fångade mig och blev det frö som växte fram till det som idag är mitt I AM Projekt. Det inkluderar föreläsningar, öppna kurser, fördjupningar, workshops och mer än 80 nya specialkomponerade yogapass, meditationer och tematexter. Det är en strävan i riktning mot att lyfta fram och understödja yogans ursprungliga syfte, där reflektion, eftertanke och klarsyn leder mot ökad insikt och medvetenhet. Mer om detta i nästa blogginlägg.

Läs mer om I AM projektet och hela min nya verksamhet på goranboll.yoga

Göran Boll

Inga Kommentarer

Skriv en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Top