Top

I AM PROJEKTET

Göran Boll Yoga / Aktuellt  / I AM PROJEKTET

I AM PROJEKTET

Yoga – denna komplexa filosofiska och andliga tradition som så vitt vi vet har sitt ursprung 5-6,000 år tillbaka i tiden och kanske ännu tidigare än så. En del forskare kopplar samman yogans tantriska tradition med den shamanska och flyttar därmed tillbaka yogans ursprung ytterligare 20-25.000 år. Oavsett slutlig ålder så har yogans ursprungliga syfte beskrivits som en metod för att via transcendens av jaget/egot skapa en tydlig och genomgripande transformation i människan, i riktning mot fördjupad medvetenhet.

Kvantfysiker har återkommande under de senaste 100 åren också kopplat samman yogan och dess ursprungliga tankar om medvetenhet med kvantfysikens, bl.a. Amit Goswami.

I AM Projektet som jag arbetat fram under det senaste året är en satsning på yogans ursprungliga inriktning mot ökad medvetenhet. Det består av föreläsningar, kvällskurser, workshops, fördjupningar, självstudier och andra aktiviteter. Det öppet för alla som är intresserade av att arbeta med och utveckla sin medvetenhet.

FÖRELÄSNINGAR – I mina föreläsningar inom näringslivet, på universitet och högskolor, på mässor, konferenser och i andra sammanhang kommer jag framöver att väva in allt mer av dessa tankar.

KVÄLLSKURSER – Under vårens kvällskurser smygtestade jag I AM och fick väldigt spännande, stark feedback från deltagarna. I höst leder jag sex I AM pass i veckan. Varje kurs består av tolv tematiska pass där tematexter och hemläxor medföljer varje pass.

HALVDAGAR – Under tre timmar en FM/EM går vi igenom andningstekniker, yogapass, djupavslappning med gong och meditation, som avslutas med ett samtal kring yoga och medvetenhet.

FÖRDJUPNING 6 veckor – omfattar tre heldagar med tre veckor mellan varje träff. Dessa handlar om hur olika barndomspräglingar styr liv, beteende och hälsa. Hur yoga, meditation, andning och andra tekniker kan bearbeta och lösa upp präglingar som hindrar och skadar. Meditation som inom olika andliga traditioner och bland allt fler forskare anses som den kanske allra bästa metoden för ökad medvetenhet, ett kraftfullt verktyg för att fördjupa insikt, klarsynthet och beslutsfattande – har en helt egen fördjupning.

ARKIVET är en resurs och ett stöd för deltagarna i sexveckorsfördjupningarna. En databas med kursmaterial, yogapass, meditationer och texter om andning, kvantfysik, mantra, ögonyoga m.m. Artiklar, citat, länkar och andra texter som finns tillgängliga under och efter kurstiden.

 

Läs mer om I AM och hela min nya verksamhet på goranboll.yoga

 

Länkar Amit Goswami:

https://www.goodreads.com/book/show/670169.The_Quantum_Doctor

https://www.youtube.com/watch?v=v7du_S2gSgs

https://www.youtube.com/watch?v=eIpSui-wjPk

Göran Boll

Inga Kommentarer

Skriv en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Top