Top

DET NYA YOGAINSTITUTET PÅ GÄRDET

Göran Boll Yoga / Aktuellt  / DET NYA YOGAINSTITUTET PÅ GÄRDET

DET NYA YOGAINSTITUTET PÅ GÄRDET

I samband med att jag 2016 överlät MediYoga organisationen till andra bestämde jag mig även för att släppa lokalerna på Gärdet där MediYoga Institutet huserat med kurser och utbildningar sedan 2001. Jag hade då drivit yogacenter i 15 år. Nu ville jag göra något annat med yogan – något som visade sig vara lättare sagt än gjort.

Jag frågade flera olika personer som jag trodde skulle kunna vara intresserade, som alla vänligt men bestämt tackade nej. När jag 2017 fick tag på två intressenter – då sade mitt inre ifrån – entydigt! Jag skulle, fick jag klart för mig, inte släppa lokalerna. MediYoga som organisation skulle flytta vidare men själv skulle jag stanna kvar. Den inre rösten var obeveklig.

Den där sena höstkvällen fick jag samtidigt en stark inre visuell bild av hur allt det nya skulle bli, vilka olika förändringar som skulle göras – i detalj – ända ner till färgen på de nya yogakuddarna, hur exakt den nya loggan skulle se ut m.m. Under vintern började jag genomföra alla dessa förändringar, bytte ut mattor, skyltar, skålar, överdrag, byggde ny reception m.m. De sista bitarna föll på plats nu i juni.

Med mig in på det nya institutet följde två duktiga lärare, Sara Emilionie och Ulf Wallgren. Vi tre bildar idag kärnan på Göran Boll Yogainstitut.

Sara kommer att arbeta som yogaterapeut med enskilda sessioner, hon leder Balansprogrammets utbildningar i den egna metoden MIMY, en kombination av Mindfulness och Medicinsk Yoga, och hon leder institutets Gong bad.

Ulf slutade efter 37 år som journalist och programledare på TV, bl.a. som nyhetsankare på RAPPORT och blev yogalärare. Han leder idag omåttligt populära yogaklasser på SVT/Sveriges Radio, här på yogainstitutet på Gärdet och från hösten också på centret Yogamana.

Ulf och jag leder tillsammans alla kvällsklasserna. Han leder MediYoga två kvällar i veckan, jag leder mina I AM pass tre kvällar i veckan, olika halvdagar och sexveckorsfördjupningar.

Jag ser fram emot en ny termin i de renoverade lokalerna tillsammans med Sara och Ulf – och min inre röst är nöjd!

Allt om allt detta finns att läsa på hemsidan.

Göran Boll

Inga Kommentarer

Skriv en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Top