Top

I AM – MITT PERSONLIGA PROJEKT

Göran Boll Yoga / Aktuellt  / I AM – MITT PERSONLIGA PROJEKT

I AM – MITT PERSONLIGA PROJEKT

När jag fick inspiration till I AM Projektet och det, 2016-17 sakta men allt mer konkret började växa fram så kände jag stor glädje inombords. Jag kände att jag än en gång hittat hem med yogans hjälp. Första gången var när jag 1993 på Deva Center i Stockholm fann och började utöva kundaliniyoga. Andra gången var 2006 när jag bestämde mig för att kliva ur kundaliniyoga som organisatorisk form och fullt ut börja satsa på det som växte fram ur mig, det som kom att bli Medicinsk Yoga/MediYoga.

Våren 2018 ”provkörde” jag tolv av de nya I AM pass jag skapat, inom ramen för två av mina öppna kvällsklasser – och fick in fantastisk feedback från deltagarna. I flera av dessa kvällsklasser deltog återkommande även flera instruktörer och lärare i MediYoga, där några av dem frågade om de kunde utbilda sig även inom I AM programmen.

Jag tänker så här:

Under åren 2000-2016 var jag ansvarig för och på olika sätt, direkt eller indirekt, involverad i utbildning eller vidareutbildning av mer än 3,000 instruktörer, lärare och terapeuter, i kundaliniyoga och MediYoga samt lärare inom flera andra yogatraditioner, i Sverige, övriga Skandinavien, Europa och i USA. Allt detta inkluderade över tid ett stort antal utbildare i en växande organisation. När jag 2016 överlät styret av MediYoga till andra fanns där utbildare på mer än 20 orter i fyra länder på två kontinenter.

Jag sätter idag inte upp några gränser för hur populära I AM programmen kan komma att bli framöver, men jag ser I AM som mitt eget personliga utvecklingsprojekt och avser inte att utbilda några I AM instruktörer. Jag tänker att om jag hade velat göra på det sättet så hade jag då istället behållit rodret över MediYoga, med sina tusentals instruktörer och färdiga infrastruktur för diverse internutbildningar.

En av anledningarna till att jag steg åt sidan 2016 var just för att frikoppla mig från de stora sammanhangen, den växande organisationen och istället arbeta själv, helt efter eget huvud och utifrån hela den samlade yogiska erfarenhet jag idag bär med mig. Min intention är att alla I AM projektets kurser, fördjupningar och workshops ska läras ut av mig personligen, i första hand på yogainstitutet på Gärdet i Stockholm. Jag avser också att fullt ut utnyttja Internets kapacitet, där sinom tid all I AM verksamhet kommer att kunna följas live online, oavsett vart i världen man befinner sig – mer om detta i kommande blogginlägg.

 

Läs mer om hur du själv kan delta i olika delar av I AM Projektet – HÄR

Göran Boll

Inga Kommentarer

Skriv en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Top