Top

I AM ONLINE – VAR DU ÄN BEFINNER DIG

Göran Boll Yoga / Aktuellt  / I AM ONLINE – VAR DU ÄN BEFINNER DIG

I AM ONLINE – VAR DU ÄN BEFINNER DIG

Våra tankar styr världen, sa Ralph Waldo Emerson redan på 1800-talet och flera tusen år innan dess även Buddha. En helt ny medvetenhet kan vara på väg att växa fram i världen, om vilka vi egentligen är – who am I? Allt fler blir också allt mer klara över att saker och ting behöver förändras. Intentionen att förändras på individbasis blir naturliga steg mot större förändringar. När tillräckligt många förändrar sig själva och sina liv förändrar de tillsammans också världen.

Som nämnt i tidigare blogginlägg är min strävan att tillgängliggöra samtliga facetter av I AM till alla som är intresserade av att fördjupa sig in i yogan, både för sin hälsa och i syfte att öka den egna medvetenheten. När jag bestämt mig för att inte utbilda instruktörer i I AM utan enbart lära ut detta system själv insåg jag att det skulle kunna innebära begränsningar för hur många jag kunde nå ut till med mina nya program. Samtidigt hade jag bestämt mig för att fullt ut använda mig av Internet och dess kapacitet för att nå ut till människor med I AM.

Vi svenskar gillar nätet, vi handlar allt mer online. 25 % av oss shoppar på det sättet varje vecka. Vi streamar filmer och TV-serier, köper biljetter, apoteks- hälso- och skönhetsprodukter, möbler, mat m.m. Online dating är allt mer accepterat, digitala vårdcentraler blir allt mer populära, läxhjälp finns via nätet och e-learning erbjuds av de flesta universitet och högskolor numera.

Online träning av varierande slag växer också så det knakar, du kan få din egen PT online. SATS exempelvis erbjuder både fys- och yogaträning online. En sökning på yoga online Sverige nyligen gav många miljoner träffar.

Jag började tänka i onlinebanor kring yogan redan 2012. Två år senare startade jag tillsammans med Sara Emilionie och min son David tjänsten Balans Online som erbjuder terapeutisk yoga och mindfulness via nätet, och idag används av privatpersoner, på arbetsplatser, inom vården, i forskningsprojekt och av olika patientföreningar. Nu tänker jag I AM ONLINE.

Under hösten 2018 börjar vi som ett första led i processen live streama yogainstitutets alla kvällsklasser, med mig och Ulf Wallgren, vi två leder alla kvällspassen denna termin. Ulf leder tre MediYoga pass och jag sex I AM pass, varje vecka hela hösten, från v.36 till och med v.49 – 117 pass totalt.

Idén är att du som utövare, var du än befinner dig i världen, via din dator, padda eller mobil ska kunna delta live i alla våra klasser, lättillgängligt direktstreamade samtidigt som de rullar på yogainstitutet i Stockholm. Missar du av någon anledning ett pass ligger det sedan kvar i systemet fram till årsskiftet, så att du enkelt ska kunna ta igen det i efterhand. Tanken är också att allt detta både ska vara lättillgängligt och överkomligt för alla. Terminens 117 kvällspass kommer finnas tillgängliga live via hemsidan för 499 kr inklusive moms (ca 4 kr per pass).

För dig som fysiskt går en av terminskurserna på yogainstitutet så ingår alla dessa onlinepass i din ordinarie kursavgift (2.300:-).

Kvällsklasserna online är bara första steget, med tiden kommer även alla halvdagar, sexveckors fördjupningar, workshops m.m. att tillgängliggöras på samma sätt.

Om du blir intresserad av detta – läs mer HÄR om yogainstitutets online verksamhet och hur du anmäler dig till kvällskurserna.

Göran Boll

Inga Kommentarer

Skriv en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Top