Top

I AM i Hagen

Göran Boll Yoga / Aktuellt  / I AM i Hagen

I AM i Hagen

Jag har världens bästa jobb! Den 29/6 satt jag på ett underbart vackert inrett loft/yogasal alldeles invid Västerdalälven, i området Hagen i sommar sköna Dala-Floda, av Carl von Linné en gång kallat Dalarnas Lustgård. Närmare 50 personer hade trängt ihop sig på loftet för att göra yoga där tillsammans med mig, som var där över dagen, de flesta andra var där hela veckan, för den yogafestival som en vecka kring månadsskiftet juni/juli rullar där sedan fyra år tillbaka, i Lena Westins regi.

2010 när Lena var chef för ätstörningsenheten Dala ABC invid Falu lasarett hade hon mig att utbilda hela personalstyrkan till instruktörer i MediYoga för att sen kunna erbjuda yogan vidare till alla patienter. Själv fortsatte hon utbilda sig hela vägen till yogaterapeut och när hon 2015 startade upp sin egen yogafestival hemma i Dala-Floda blev jag inbjuden att komma upp och leda en dag. Jag har nu medverkat i alla festivalerna.

I år var temat för min dag I AM. Efter det första andningspasset och en magiskt god lunch invid älven initierade jag ett samtal och en diskussion uppe på loftet kring vad begreppet medvetenhet kan innebära i dagens värld.

Vilka komponenter bidrar till att dra isär våra olika världsbilder så fullständigt? Hur medverkar jag själv som enskild människa till det ena respektive det andra i denna utveckling – och var/hur kommer begreppet medvetenhet in i detta? Vad är medvetenhet? Finns det olika slags medvetenhet och hur viktigt är det egentligen att bli mer medveten? Vi har ju uttrycket ignorance is bliss…….

Vi fick igång en livaktig diskussion – vilket var syftet – att aktivera deltagarnas egna tankar och reflektioner kring livet, de val vi gör och varför vi resonerar som vi gör i olika sammanhang. Innan eftermiddagsfikat hann vi också med ett yogapass på temat att släppa taget. Yogans perspektiv är inte att vi måste lära oss en massa nya saker för att bli medvetna – det handlar tvärtom att släppa taget om en massa av allt det vi släpar omkring på, sådant som sitter i vägen för den djupa kunskapen, insikten och visdomen som vi alla bär djupt inom oss själva.

När jag åkte hem fick jag med mig en inbjudan om att komma nästa sommar igen och någon dag efteråt uttryckte sig Lena så här fint om I AM dagen i Hagen:

– Görans medverkan med sin workshop om I AM på yogafestivalen i Hagen i Dala Floda var så fin, deltagarna blev tagna av dagen och pratade efteråt kärleksfullt om Göran, hans I AM pass och vad detta betytt för dem. Kvällen avslutades med ett gongbad.

 

Göran Boll

Inga Kommentarer

Skriv en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Top